Wanneer:
30 juni 2016 @ 14:00 – 16:30
2016-06-30T14:00:00+02:00
2016-06-30T16:30:00+02:00
Waar:
Essentieel Ondernemen
De Poort
Kruisakkers 2, 4613 BV Bergen op Zoom
Nederland
Kosten:
€ 80 excl BTW (excl. stapelkorting)
Contact:
Annechien Broekmeijer
06-28772431

Het plezier en de lasten in een ander perspectief

Herken je de volgende eigenschappen bij jezelf of bij iemand anders: structureel nieuwsgierig, complexiteit zoeken of hanteren, snelle denker, aan een half woord genoeg hebben, alles willen en kunnen beredeneren, mentaal zelfverzekerd, behoefte aan autonomie, hoge intrinsieke motivatie, (hoog)sensitief, ziet wat je allemaal niet weet, sterk rechtvaardigheidsgevoel en creatief in gedachten? Dan is er grote kans dat je het over een hoogbegaafd mens hebt. Wat betekent dat?

2% van de bevolking is hoogbegaafd. Dit is niet alleen een hoge intelligentie, maar daar komt begaafdheid bij. Dit betekent ook dat je andere denkmethoden hebt. Op zicht helemaal niet erg maar het maakt het vaak lastiger om te functioneren in onze maatschappij, in het contact met anderen, in hoe vaststaande structuren werken, maar ook om eenvoudigweg begrepen te worden.

Bovengenoemde eigenschappen maken veel dingen ook leuk en mooi, het maakt dat je veel ideeën hebt en veel kunt ontdekken en met een grote gedrevenheid kan werken. Je komt op een heel andere manier op ideeen, wat heel verrassend en succesvol kan zijn. Maar het is ook niet altijd makkelijk. Dit komt omdat je hierdoor veel wilt en ook jij maar 24 uur in een dag hebt zitten (toch?) of omdat je merkt dat anderen dit niet begrijpen of er zelfs moeite mee hebben.

Vanwege de situaties zoals ik ze omschrijf en een aantal van bovengenoemde eigenschappen kiezen hoogbegaafden meer dan gemiddeld voor het zelfstandig ondernemerschap. De ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid spreekt ze aan. In vastgezette structuren voelen ze zich vaak beperkt en kunnen zich onvoldoende ontplooien.

Hoe kun je jouw weg vinden om optimaal gebruik te maken van hoogbegaafdheid en tegelijk eenvoudig samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers? Hoe kun je op een meer ontspannen en begripvolle manier werken met iemand die hoogbegaafd is?

Doel
Deze workshop is om dit alles voor jezelf te onderzoeken of omdat je met hoogbegaafd(en) te maken hebt. Als jij jouw mogelijkheden helemaal wilt (h)erkennen en leven, en je eigen snelheid wilt bepalen. Aan het einde van de ochtend ben je in staat om van de last naar de lust van hoogbegaafdheid te schakelen. Je hebt helder hoe je je unieke eigenschappen van hoogbegaafdheid kunt inzetten in je werk en in je leven.

Voor wie
Mensen die (hoog)begaafd zijn, dit vermoeden hebben of werken/leven met hoogbegaafden. Ondernemers die tegen de ongemakken van hoogbegaafdheid lopen (prive of zakelijk), tegen het onbegrip en het vooroordeel.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!