jun
21
di
Zomerlab – De stap in ondernemen @ Essentieel Ondernemen
jun 21 @ 09:30 – 12:00

Word je bewust van het succes van de ondernemer

Je maakt in deze workshop kennis met hoe je je eigen ondernemerschap kunt ontdekken en wat dit voor jou betekent. Welke aspecten horen hierbij en wat betekenen deze voor jou? Hoe breng je je passie in je praktijk? Je leert werkelijk te gaan staan voor je eigen bedrijf, als ondernemer èn als professional.

Het doel

Het doel van deze workshop is bewuster je ondernemerschap aan te gaan. Vaak wordt het hebben van een bedrijf of het ondernemerschap als een noodzakelijk kwaad gezien, als een last. Maar ondernemerschap is heel persoonlijk en wanneer je het op die manier kunt ervaren, wordt het de basis en grote toegevoegde waarde voor je coachpraktijk. Het is mijn ervaring met mensen die ik begeleid dat de ondernemer vaak een verrassende rol heeft, die veel meer betekent dan je vaak denkt.

Voor wie

Deze workshop is geschikt voor iedereen die als ondernemer of ‘zzp-er’ werkt en zich niet alleen noodgedwongen wil inschrijven bij de Kamer van Koophandel, maar het ook krachtig wilt inzetten voor het succes van je bedrijf. Wil je je bedrijf laten bijdragen aan jouw succes? Wil je het ondernemerschap werkelijk aangaan? Wil je op die manier jezelf ontwikkelen en een bloeiend bedrijf vormen? Wil jij hiermee een grote bijdrage geven aan de ontwikkeling van de wereld?

Heb je de workshop Stap in je ondernemerschap gedaan, dan heb je helder wat het ondernemen voor jou toevoegt, weet je welke betekenis jij geeft aan de ondernemer in jou en heb je een stevige basis om jouw praktijk neer te zetten, te ontwikkelen en te laten groeien!

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jun
22
wo
Zomerlab – Essentieel Ondernemen, introductie training @ Essentieel Ondernemen
jun 22 @ 14:00 – 16:30

Kennismaking: Maak werk van je eigen ambitie

Essentieel Ondernemen is werken en ondernemen vanuit je unieke en intrinsieke motivatie. Vanuit een gevoel van eigenheid. Het is geen maniertje of kunstje. Het is een manier van zijn, waarbij je je vanuit je essentie ontwikkelt en werkt en de beweging van het leven soepel gaat volgen. Ieders essentie is sprekend, passievol en eigen. Vind onder mijn begeleiding de ideale combinatie van jouw passie en talenten. Onderneem vanuit die essentie en er ontwaakt een nieuwe wereld vol mogelijkheden! Gelukkig werken.

Deze workshop is een introductie in de training Essentieel Ondernemen. Je maakt kennis met mij, met mijn visie en hoe ik deze inzet om jou te begeleiden naar jouw missie, jouw essentie. Tegelijk ga je aan de slag met de betekenis van essentieel ondernemen of essentieel werken voor jou.

Wat is jouw antwoord?

Onderneem jij volledig vanuit jouw passie?
Is intuïtie jouw basis in je werk of je onderneming?
Benut jij al je talenten?
Vertel jij het verhaal dat werkelijk bij jou past?

Essentieel ondernemen draagt vele aspecten in zich. Jouw ondernemen is van essentieel belang voor de maatschappij. Door op deze manier te ondernemen, trek je aan wat jij nodig hebt en biedt je aan wat jouw klanten nodig hebben. Het gaat om ondernemen vanuit je passie, je essentie. Je intuïtie leidt je altijd naar je missie. Het is daarom belangrijk intuïtieve signalen op te pakken en er iets mee te doen.

Aan het einde van deze workshop heb de eerste stap gezet naar ondernemen vanuit je essentie. Je hebt meer in beeld waar jouw ontwikkelingsstappen liggen en hoe je die kunt gaan zetten.

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen die een (zelf)onderzoek wil doen naar de betekenis van werk en leven en naar hoe je dit kunt invullen passend bij wie jij werkelijk bent. Ondernemers, managers, medewerkers, onderzoekers.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jun
24
vr
Zomerlab – Ontkadering (met Iwaz) @ Essentieel Ondernemen
jun 24 @ 09:30 – 12:00

De kunst van de verrassing

In ons werk en bij het ondernemen hebben we steeds te maken met kaders. Kaders die we aangeleerd hebben gekregen in ons leven van geboorte tot nu toe, of die we zelf gecreëerd hebben door positieve en negatieve ervaringen die we hebben opgedaan. Dit kan zowel in ons privéleven als tijdens het werk. Deze kaders kunnen ons helpen om goed te functioneren, maar ze kunnen ons ook enorm beperken of zorgen dat we als het ware allergisch reageren op anderen. Dit laatste staat succes en plezier in de weg, terwijl dat nu net is wat we nastreven.

Naast het onderzoeken en doorbreken van die kaders besteden we ook aandacht aan de missie van je onderneming en je persoonlijke missie.

Iwaz fotoOm je te begeleiden je kaders te onderzoeken en doorbreken of overwinnen, geef ik deze workshop samen met kunstenaar Iwaz. Vanuit ieders kennis, achtergrond en creativiteit begeleiden we je!

 

Je gaat in korte tijd aan het werk met een kunstwerk. Tijdens dit proces komen je doelstellingen op diverse manieren aan bod.

 

Voor wie

Voor ondernemers, managers die durven hun kader te onderzoeken en op te zoeken, en de grens willen raken, die aangeraakt worden in werk en leven. Voor ieder die het lef heeft te onderzoeken waardoor hij beperkt wordt.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jun
28
di
Zomerlab – Vrouwelijk ondernemen @ Essentieel Ondernemen
jun 28 @ 09:30 – 12:00

Ben je nieuwsgierig naar wat meer vrouwelijke energie in je bedrijf doet?
Veel vrouwen hebben in de maatschappij waarin we nu leven het gevoel dat ze ‘hun mannetje moeten staan’. Ze moeten sterk zijn, hun mannelijke kant laten zien en extra hard werken om zich te bewijzen. Anders lopen ze ‘achter’. Is dat ook nodig? Is dat wat jij wilt, als ondernemer en als vrouw?

Aan de andere kant is er vaak het beeld dat wanneer een vrouw ondernemer is dit een excuus is om de tijd te vullen als bijvoorbeeld kinderen naar school zijn of ‘toch maar iets te doen heeft’. Ook al is dit zo ontstaan, dat betekent niet dat je onder dat excuus of oordeel hoeft te blijven werken.

Vrouw zijn wordt ook vaak bijna als excuus gebruikt, of een vrouw stelt zich zelfs zwak op. Dat is niet nodig!

Zet daarom je vrouwelijke essentie in voor meer passie en succes in je werk
Vrouwelijkheid betekent de zachte kracht, charme en uitstralen van je passie, alles op een manier die zakelijk past. De eigenheid van elke vrouw en wat zij te brengen heeft. Net als mannen dat hebben.

Werken vanuit vrouwelijkheid betekent dat je jezelf toestaat die vrouwelijkheid te voelen, ook in je werk en uit die ‘kwetsbaarheid’ je kracht haalt.

In deze workshop besteden we aandacht aan wat ondernemerschap en werk en het vrouw zijn voor je betekent, wat het kan betekenen. Vrouwelijk ondernemen, ondernemen als vrouw.
Je gaat onderzoeken hoe jij je ondernemerschap vanuit je vrouwelijkheid kunt leven en kunt inzetten.
Je zult ervaren dat je je meer op je gemak voelt, je het vrouw zijn op een positieve manier inzet.

Voor wie
Vrouwen die meer vanuit hun eigen vrouwelijkheid willen werken, zichzelf niet langer anders voor willen doen. Vrouwelijke ondernemers die niet als excuus-onderneemster willen werken of gezien worden. Vrouwen die niet dankzij of ondanks hun geslacht zich een houding geven, maar puur willen uitstralen wie ze zijn.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jun
29
wo
ZomerLab – Toezicht houden nu en in de toekomst @ Essentieel Ondernemen
jun 29 @ 09:30 – 12:00

Lid zijn van een Raad van Toezicht is erg leuk en leerzaam. Voor velen is het een heel andere en soms nieuwe manier van werken en betekent bijdragen aan het maatschappelijk leven.

Stichtingen zijn steeds meer aan het overschakelen van bestuursmodel naar raad van toezicht model. Het toezicht houden is op dit moment dan ook enorm in ontwikkeling, het transformeert van een ‘old boys network’ waar bestuurders en toezichthouders dicht bij elkaar staan, uit hun vaste kring werven en vooral uit consensus handelen naar steeds zakelijker en ook professioneler handelen. Governance Codes spelen hierin een belangrijke rol. De verantwoordelijkheid en zichtbaarheid van toezichthouders neemt toe.

Raden van Toezicht komen steeds meer in de publiciteit. Vanuit mijn ervaring als toezichthouder bij verschillende organisaties heb ik kennis over het reilen en zeilen en een visie ontwikkeld over de mogelijkheden van toezicht nu in de toekomst.

Daarnaast is het zichtbaar dat de samenstelling van deze raden aan het veranderen is. Vanuit het maatschappelijk oogpunt, steeds meer dynamiek en het veelbesproken ‘vrouwenquotum’ is er een verandering gaande. Diversiteit staat hierin centraal.

Tijdens deze workshop besteden we aandacht aan deze ontwikkelingen en begeleid ik je naar inzichten en de ontwikkeling van je eigen visie rondom toezicht houden. Eigenheid vanuit je persoonlijkheid, talenten en vakkennis is heel belangrijk in het optimaal en met plezier kunnen functioneren binnen Raden van Toezicht.

Voor wie
Voor ieder die bewust wil omgaan met zijn of haar rol als toezichthouder en zich hierin willen ontwikkelen,

Voor mensen die aan het begin van deze rol staan en zich willen voorbereiden en

tenslotte voor mensen die zich willen oriënteren of de rol van toezichthouder iets voor hen is.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jun
30
do
ZomerLab – Hoogbegaafd Werken @ Essentieel Ondernemen
jun 30 @ 14:00 – 16:30

Het plezier en de lasten in een ander perspectief

Herken je de volgende eigenschappen bij jezelf of bij iemand anders: structureel nieuwsgierig, complexiteit zoeken of hanteren, snelle denker, aan een half woord genoeg hebben, alles willen en kunnen beredeneren, mentaal zelfverzekerd, behoefte aan autonomie, hoge intrinsieke motivatie, (hoog)sensitief, ziet wat je allemaal niet weet, sterk rechtvaardigheidsgevoel en creatief in gedachten? Dan is er grote kans dat je het over een hoogbegaafd mens hebt. Wat betekent dat?

2% van de bevolking is hoogbegaafd. Dit is niet alleen een hoge intelligentie, maar daar komt begaafdheid bij. Dit betekent ook dat je andere denkmethoden hebt. Op zicht helemaal niet erg maar het maakt het vaak lastiger om te functioneren in onze maatschappij, in het contact met anderen, in hoe vaststaande structuren werken, maar ook om eenvoudigweg begrepen te worden.

Bovengenoemde eigenschappen maken veel dingen ook leuk en mooi, het maakt dat je veel ideeën hebt en veel kunt ontdekken en met een grote gedrevenheid kan werken. Je komt op een heel andere manier op ideeen, wat heel verrassend en succesvol kan zijn. Maar het is ook niet altijd makkelijk. Dit komt omdat je hierdoor veel wilt en ook jij maar 24 uur in een dag hebt zitten (toch?) of omdat je merkt dat anderen dit niet begrijpen of er zelfs moeite mee hebben.

Vanwege de situaties zoals ik ze omschrijf en een aantal van bovengenoemde eigenschappen kiezen hoogbegaafden meer dan gemiddeld voor het zelfstandig ondernemerschap. De ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid spreekt ze aan. In vastgezette structuren voelen ze zich vaak beperkt en kunnen zich onvoldoende ontplooien.

Hoe kun je jouw weg vinden om optimaal gebruik te maken van hoogbegaafdheid en tegelijk eenvoudig samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers? Hoe kun je op een meer ontspannen en begripvolle manier werken met iemand die hoogbegaafd is?

Doel
Deze workshop is om dit alles voor jezelf te onderzoeken of omdat je met hoogbegaafd(en) te maken hebt. Als jij jouw mogelijkheden helemaal wilt (h)erkennen en leven, en je eigen snelheid wilt bepalen. Aan het einde van de ochtend ben je in staat om van de last naar de lust van hoogbegaafdheid te schakelen. Je hebt helder hoe je je unieke eigenschappen van hoogbegaafdheid kunt inzetten in je werk en in je leven.

Voor wie
Mensen die (hoog)begaafd zijn, dit vermoeden hebben of werken/leven met hoogbegaafden. Ondernemers die tegen de ongemakken van hoogbegaafdheid lopen (prive of zakelijk), tegen het onbegrip en het vooroordeel.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jul
4
ma
Zomerlab – Senior en werk @ Essentieel Ondernemen
jul 4 @ 14:00 – 16:30

De verrijking en mogelijkheden van senioriteit.

In de maatschappij waarin we leven wordt de senior vaak verbeeld als iemand die zich niet meer ontwikkelt of wil ontwikkelen, alleen maar bezig is met stoppen met werken en iemand die waarschijnlijk iets mankeert.

Heel vaak klopt dit niet, soms klopt het wel, of deels. Echter voor senioren kunnen wel andere thema’s spelen dan jongere mensen. Of dit nu met inhoud of invulling van werk te maken heeft of met zorg, ziekte of mantelzorg. Vitaliteit, zowel fysiek als mentaal, is een succesfactor om leiderschap, geluk en voldoening te voelen. Daarnaast kunnen de ondernemende senioren aanlopen tegen de vraag hoe ze hun bedrijf kunnen en willen overdragen.

Tijdens deze workshop kijken we naar mogelijkheden als ondernemer of werknemer, passend bij de ambitie en de leeftijd van jou als senior.

Veel aspecten die hierin een rol hebben brengen we samen. Zo kun je jouw ambitie verhelderen, zodat je het werk creëert dat past bij jou als mens in jouw levensfase.

Doel
Het doel van deze workshop is om met jou als senior een nieuwe visie te ontwikkelen en te begeleiden in hoe je deze neer kunt zetten met alles wat je wilt en kunt.

Ontdek de voordelen van werken voor de 55+er, voor mens, bedrijf en maatschappij

Voor wie
Mensen die 55+ zijn en gewoon lekker willen werken

Voor ieder die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van senior en werk

Benieuwd of kritisch zijn naar mijn onderzoek en visie op werken van senioren

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jul
5
di
ZomerLab – Zakelijk werken met stenen @ Essentieel Ondernemen
jul 5 @ 09:30 – 12:00

Een inspirerende kijk op een paar simpele stenen

Ken je het lied De Steen van Bram Vermeulen? ‘Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde.’ In basis vertelt dit lied dat we allemaal iets betekenen en toevoegen aan de wereld, we kunnen een verandering teweeg brengen in de wereld en dit geeft ons betekenis.

Stenen hebben een grote symboliek in zich. Hiermee bedoel ik dat het niet alleen een hard materiaal is, maar de vorm, kleur, en de kracht en kwetsbaarheid kunnen een betekenis voor ons hebben. Dat gebruik ik in mijn coachpraktijk en bij trainingen. Soms is het eenvoudigweg hoe een steen eruit ziet, andere keren hoe iemand een aantal stenen ten opzichte van elkaar zet.

Stenen zijn er in alle soorten en maten. Veel mensen denken direct aan edelstenen, met de meest mooie kleuren en vormen, ieder met een eigen betekenis. Maar een ‘ander soort’ stenen zijn kiezels. Vaak gezien als ordinaire stenen, maar deze hebben vaak al een hele reis afgelegd. Stenen kunnen helpen om los te komen van gedachten en woorden en op een andere manier je verhaal vertellen. Soms kunnen ze je als ondernemer helpen antwoorden te krijgen of beslissingen te nemen. Heel simpel eigenlijk.

Doel
Wil jij meer leren over hoe je hiermee kunt werken, om jouw verhaal te ontdekken of vertellen? Wil je ervaren hoe stenen in te zetten zijn om helder te krijgen hoe mensen of situaties ten opzichte van elkaar staan, en op elkaar reageren? Op een speelse manier met stenen omgaan, dat is waar het om gaat.

Na deze verrassende workshop kun je de stenen gebruiken in je werk of je persoonlijk leven.
Helpen de stenen jou verder te komen, jouw bijdrage te leveren.

Voor wie
Ondernemers die nieuwsgierig zijn naar een verrassende manier van inzicht of antwoorden vinden, coaches die een nieuwe manier willen toevoegen aan hun werkmethodes en iedereen die bereid is buiten vaste kaders te gaan en gewoon een verrassend leuke workshop willen ervaren.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jul
7
do
ZomerLab – Ondernemen en tegenslag @ Essentieel Ondernemen
jul 7 @ 14:00 – 16:30

De pijn en de kansen als het niet gaat zoals je wilt

Ondernemen is jouw manier van werken, je bent met enthousiasme en gedrevenheid hiermee bezig. En om dan in tegenslag toch krachtig en met gevoel van eigenheid door te kunnen, zonder de pijn te negeren, is een kunst en een kans!

In het leven kunnen situaties ontstaan waardoor je op jezelf teruggeworpen wordt en wat grote invloed heeft op je werk. Zo’n situatie kan privé zijn, zoals bijvoorbeeld een overlijden, ziekte in je nabije omgeving of een partner zonder werk, of andere persoonlijke problemen. Maar de tegenslag kan ook zakelijk zijn, zoals een juridisch conflict, problemen met medewerkers of een faillissement. Dit alles kan een enorm effect op jezelf als mens hebben, en dus ook op het werk. Je kunt je voelen alsof je getackeld bent, of omver geworpen en dat is niet prettig.

Hoe kun je met zo’n situatie omgaan, wat betekenen deze gebeurtenissen voor jou als mens en als ondernemer?

We hebben allemaal wel eens met tegenslag te maken, in kleine of grote mate. Een manier om ermee om te gaan is eroverheen stappen, negeren en vooral doorgaan. Als het ware je oogkleppen opzetten en hopen dat het weggaat. Dit betekent alleen wel dat het wel in je systeem, in je gedachten blijft.

Een andere manier is om de situatie, en vooral wat het met jou doet, aan te pakken. Hiermee bedoel ik ernaar te kijken, te voelen wat de betekenis is en aan te grijpen om het te verwerken en mogelijk zelfs aan te grijpen om een ontwikkelingsstap te zetten. Dit kan resulteren in persoonlijke ontwikkeling en groter succes met je onderneming. De moeilijkste momenten in het leven zijn vaak de momenten waar we terugkijkend het meest uit geleerd hebben, die ons het meeste gebracht hebben. Dat wordt wel bepaald door jij kiest ermee om te gaan.

Het is mijn persoonlijke ervaring, en die als coach en trainer, dat deze laatste manier er een is die lef vraagt, maar ook enorme mogelijkheden tot ontwikkeling. Het heeft mij persoonlijk geholpen om mijn weg te vinden naar en binnen Essentieel Ondernemen en de plannen die nu op mijn pad liggen.

Als het ware van overleven naar leven, en ik kan daaraan toevoegen van overwerken naar met groot plezier werken.

Doel
Tijdens de workshop gaan we aan de slag met een aantal basisstrategieën om om te gaan met de tegenslagen, zodat je daarna krachtiger en met meer gevoel van eigenheid aan de slag kunt, zonder de pijn te negeren. Het is een stap op het pad naar je betekenis en een opening naar het ervaren van de mogelijkheden hoe je jezelf of anderen hierin kunt begeleiden.

Voor wie
Elke ondernemer of manager die persoonlijk of zakelijk tegenslag (her)kent en hier op een andere manier mee om wil gaan. Ieder die manieren wil ontdekken om de (grote) tegenslagen aan te grijpen stappen vooruit te zetten. Bovendien mensen die anderen met tegenslag willen begeleiden.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jul
11
ma
Zomerlab – Samen ondernemen @ Essentieel Ondernemen
jul 11 @ 09:30 – 12:00

Samenwerken is heel versterkend en inspirerend, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend.

Regelmatig werken mensen samen in een onderneming, partners, vrienden of vanuit professie collega’s. Het idee is samen te groeien, elkaar te stimuleren en zo het succes te behalen. Helaas werkt het niet altijd zo, om verschillende redenen. Wanneer je hier op tijd bewust van bent kun je samen onderzoeken en het beste pad te vinden.

Doel
Het doel van deze workshop is bewuster je ondernemerschap aan te gaan. Individueel en samen.
We onderzoeken wat ieders rol en betekenis binnen de onderneming is. Hoe verhouden jullie je tot elkaar? Op welke vlakken vullen jullie elkaar aan en waar gaan jullie tegen elkaar in.

Heb je de workshop Samen ondernemen gedaan, dan heb je helder wat het ondernemen voor jou en je partner betekent toevoegt, begrijp je elkaar beter en welke positie je ten opzichte van elkaar inneemt, weet je welke betekenis jij geeft aan de ondernemer in jou en heb je een stevige basis om jouw bedrijf neer te zetten, te ontwikkelen en te laten groeien!

Wil je je bedrijf laten bijdragen aan jouw succes?
Wil je het ondernemerschap werkelijk aangaan?
Wil je op die manier samen ontwikkelen en een bloeiend bedrijf vormen?

Voor wie
Deze workshop is geschikt voor iedereen die als ondernemer of ‘zzp-er’ samenwerkt met zijn of haar privepartner, een zakelijk partner of vriend(in). Voor de mensen die willen onderzoeken hoe ieder succesvol en gelukkig kan werken en ondernemen, met voldoende vrijheid en verbondenheid.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jul
12
di
ZomerLab – Hooggevoelig ondernemen en werken (HSP) @ Essentieel Ondernemen
jul 12 @ 09:30 – 12:00

Zet het positief in in leven en werk

Hooggevoeligheid is steeds meer in de aandacht. Er verschijnen veel boeken, artikelen over en velen geven cursussen en trainingen. Het begint allemaal bij bewustwording van het feit dat je hooggevoelig bent, dan komt de stap van het realiseren dat het geen aandoening is, maar een eigenschap om tenslotte het plezier te gaan ervaren, plezier dat groter is dan de last. Het is ook geen modeverschijnsel, hoewel dat oordeel vaak geuit wordt. Dat maakt het lastiger om deze eigenschap (waar je niets aan kunt doen ;-)) te accepteren en bovendien in te zetten als kwaliteit.

De vervolgstap is het proactief inzetten van die gevoeligheid.
Het is een heel positieve eigenschap wanneer je het goed weet in te zetten.

Die inzet bedoel ik niet alleen in je persoonlijke leven, maar zeker ook zakelijk. Hooggevoeligheid brengt namelijk niet alleen met zich mee dat je meer ziet, voelt, hoort of ruikt… het geeft je ook een serie extra mogelijkheden in je werk.

Daar gaan we in deze workshop mee aan de slag. We zetten stappen naar de toepassing in je werk. Zet het om in je kracht als ondernemer of manager. Het is onderdeel van je professionaliteit.

Doel
Het onderzoeken van de betekenis van je hooggevoeligheid, deze ten volle te accepteren en te ervaren. Je zet stappen hoe je hooggevoeligheid als kracht inzet in jouw bedrijf of in je werk.

Voor wie
Iedereen, ondernemer of niet, die merkt dat hij/zij meer voelt, ziet, hoort, ruikt…en dit als kracht in zowel persoonlijke als zakelijke leven in wil zetten.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jul
14
do
ZomerLab – Filosofie, een gesprek over Essentieel Ondernemen @ Essentieel Ondernemen
jul 14 @ 09:30 – 12:00

Een open gesprek over de zin en onzin van Essentieel Ondernemen

Essentieel Ondernemen is werken en ondernemen vanuit je unieke en intrinsieke motivatie, je eigenheid. Het is geen manier of kunstje. Het is een weg, waarbij je vanuit je essentie groeit en de beweging van het leven in je werk soepel gaat volgen. Ieders essentie is sprekend, passievol en eigen. Vind onder mijn begeleiding de ideale combinatie van jouw passie en talenten. Onderneem vanuit die essentie en er ontwaakt een nieuwe wereld vol mogelijkheden! Gelukkig werken.

Dit is het uitgangspunt van een filosofisch gesprek. Een gesprek over dit onderwerp, met alle aspecten die daarbij in beeld komen. Het ene moment is het heel concreet, het andere moment duiken we de abstractie in.

De betekenis van een gesprek. Ik help mensen om vanuit het verwerken van persoonlijk verdriet en beperkende overtuigingen succesvol te ondernemen en werken, omdat ik weet hoe bevrijdend het werkt je eigen passie te omarmen en te vertalen naar het werk zoals je dat werkelijk wilt doen.

Essentieel ondernemen draagt nu eenmaal vele aspecten in zich. Laten we deze eens onderzoeken. Jouw ondernemen is van essentieel belang voor de maatschappij. Door op deze manier te ondernemen, trek je aan wat jij nodig hebt en biedt je aan wat jouw klanten nodig hebben. Het gaat om ondernemen vanuit je passie, je essentie. Je intuïtie leidt je altijd naar je missie. Het is daarom belangrijk intuïtieve signalen op te pakken en er iets mee te doen.

Tijdens deze bijeenkomst deel ik mijn visie en wil ik met jou hierover filosoferen. Wat betekent dit voor jou, wat doet het met jou. Waarmee kan ik je inspireren. Wees een onderdeel van een boeiend en filosofisch gesprek.

Voor wie
Deze sessie is voor iedereen die een (zelf)onderzoek wil doen naar de betekenis van werk en leven en naar hoe je dit kunt invullen passend bij wie jij werkelijk bent. Ondernemers, managers, medewerkers, onderzoekers… en de filosofen onder ons natuurlijk ;-).

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

aug
10
wo
ZomerLab – Essentieel Adviseren en Toezicht houden @ Essentieel Ondernemen
aug 10 @ 09:00 – 11:30

Een goed advies hoef je maar een keer te geven

Advies geven en vragen doen we continu, bewust of onbewust, vanuit een bepaalde rol, houding of overtuiging die wel of niet past bij jouw essentie. Dit heeft gevolgen voor de impact van jouw advies, hoe je daar zelf in staat en hoe deze overkomt. Het is prettig en effectief wanneer je dit vanuit je persoon, je essentie doet. Daarmee kun je je advies helder, overtuigd en intens overbrengen, vanuit je intrinsieke kennis en motivatie.

Hoe krijg je vanuit jouw essentie de ‘vraag achter de vraag’ op tafel? Welke weerstand, overtuiging of probleem zit er achter de vraag. Welke stijlen horen daarbij?

Met essentieel adviseren realiseer je verbetering en verdieping in authentieke vaardigheden van advisering. Vanuit je eigen persoonlijkheid, drijfveren en overtuiging, is je advies helderder en sterker. Het is authentieker, natuurlijker en krachtiger.

In de rol als lid van een Raad van Toezicht is advies ook een belangrijk aspect. Deze vorm is voor velen een heel andere en nieuwe manier van werken en betekent bijdragen aan het maatschappelijk leven.

Stichtingen zijn steeds meer aan het overschakelen naar het Raad van Toezicht model en toezicht houden is op dit moment enorm in ontwikkeling, het transformeert van een ‘old boys network’ waar bestuurders en toezichthouders dicht bij elkaar staan, uit hun vaste kring werven en vooral uit consensus handelen, naar steeds zakelijker en ook professioneler handelen. Vanuit maatschappelijk oogpunt, steeds meer dynamiek en het veelbesproken ‘vrouwenquotum’ is er een verandering gaande. Diversiteit staat hierin centraal. Governance Codes spelen hierin een belangrijke rol. De verantwoordelijkheid en zichtbaarheid van toezichthouders neemt toe.

Vanuit mijn ervaring als toezichthouder bij verschillende organisaties heb ik kennis over toezicht houden en ik heb een eigen visie ontwikkeld over de mogelijkheden van toezicht nu in de toekomst.

Doel

Bij deze workshop zetten we de eerste stappen naar het bewust zijn van inhoud, doel en strekking van het vak van adviseur, de hieraan verbonden rollen, mindset en vaardigheden. Het gaat om het realiseren van denk- en daadkracht vanuit de rol van consultant, passend bij jouw essentie. Dit door middel van overtuigingskracht, essentiële onderbouwing en goede communicatieve vaardigheden. Je leert zo advies over te brengen.
Ook besteden we aandacht aan de ontwikkelingen rondom toezicht houden en begeleid ik je naar inzichten en de ontwikkeling van je eigen visie hieromtrent. Eigenheid, persoonlijkheid, talenten en vakkennis zijn belangrijk in het optimaal en met plezier kunnen functioneren binnen Raden van Toezicht.

Voor wie

Ondernemers die als dienstverlener of adviseur werken, managers die intern of extern adviseren
Ondernemers/managers die een advies gaan inwinnen of een adviseur inhuren en een advies op waarde willen inschatten.

Voor ieder die bewust wil omgaan met zijn of haar rol als toezichthouder en zich hierin willen ontwikkelen. Voor mensen die aan het begin van deze rol staan en zich willen voorbereiden en tenslotte voor mensen die zich willen oriënteren of de rol van toezichthouder iets voor hen is.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!

jul
12
vr
ZomerLab Creëer ruimte en overzicht in werk- en privéleven – Maartje van der Zandt @ Gankelhoeve
jul 12 @ 09:00 – 12:00
aug
16
vr
ZomerLab Creëer ruimte en overzicht in werk- en privéleven – Maartje van der Zandt @ Gankelhoeve
aug 16 @ 14:00 – 17:00