Deze blog is eerder verschenen op de site van Invizien en Uitstralen, maar heb ik nu hier geplaatst, omdat ik hem relevant vind voor Essentieel Ondernemen.

Vaak wordt er gesproken over de goede kanten en de schaduwkanten van een mens.

Men bedoelt met de goede en schaduwkanten dan de goede en slechte, de mooie en minder mooie kanten van een persoon. Maar dat is toch verdeling waar een oordeel in zit, goed of slecht. Is dat nodig, waarom zou je dit doen?

Natuurlijk is het zo dat bepaalde eigenschappen van een persoon mooier of leuker zijn dan andere, eigenschappen waarmee je voor jezelf en anderen activiteiten leuker en makkelijker maakt. Daarnaast zijn er natuurlijk eigenschappen die dit niet doen, die zaken minder vanzelfsprekend maken of lastiger zijn in de omgang met anderen of in je werk. Maar is dit per definitie negatief?

Begeleiding

Wij praten bij de begeleiding van ondernemers liever over een andere verdeling, je zichtbare en onzichtbare kant. Er zijn veel eigenschappen die voor jezelf en anderen heel zichtbaar zijn. Dit zijn de eigenschappen waar je het meeste mee doet, het meeste naar buiten komen en waarmee je jezelf ook identificeert. Het is je bewuste kant. Deze eigenschappen zijn voor anderen dus ook heel herkenbaar.

Je onzichtbare kant is ook je onbewuste kant. Dit zijn vaak tegenhangers van je eigenschappen die zichtbaar zijn. Kenmerken die je liever niet laat zien, verstopt. In het boek “Het Fluisterkind” van Janita Venema wordt een vergelijking gemaakt, waarbij de bewuste kant de volwassen persoon weerspiegelt en de onbewuste kant het innerlijke kind. Het boek richt zich op het vertalen van het gedrag van kinderen, maar het is net zo goed van toepassing op volwassenen.

Partners

Op persoonlijk vlak is het mooi als de partners of vrienden elkaar in eigenschappen aanvullen, maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor zakelijke partners. Een onderneming heeft verschillende eigenschappen nodig om succesvol te kunnen zijn. De kracht van een samenwerking, zakelijk of privé, is dat mensen elkaar kunnen aanvullen en versterken. Daarmee kunnen ze elkaars onbewuste en de minder sterke kanten ook opvangen.

Proberen we niet vaak onze sterke eigenschappen ook de meest zichtbare eigenschappen te laten zijn, daar waar je je ook het liefst mee wil laten zien? Je hebt er ooit voor gekozen om een aantal eigenschappen aan te nemen en te laten meetellen, maar dat wil niet zeggen dat ze ook het beste voor je zijn, of dat ze nog functioneel voor je zijn. Bewust worden van het onbewuste, of je onzichtbare kant is niet makkelijk. Het is denk ik wel een teken van groei en persoonlijke ontwikkeling, geen eenvoudig proces, maar wel verhelderend en uiteindelijk kun je het jezelf makkelijker maken. Hieruit volgt vaak de mogelijkheid van het loslaten van eigenschappen die je nu niet meer helpen.

Ondersteunen

In dit proces is het helemaal interessant om elkaar te ondersteunen en aan te vullen. Elkaar bewust maken van je goede en minder goede kanten. Tegelijk kun je elkaar helpen en stimuleren om die belangrijke eigenschappen bij elkaar te ontwikkelen tot sterkere en meer zichtbare eigenschappen.

Niet alleen kinderen doen dat bij hun ouders, maar iedereen doet dat bij elkaar. Op het moment dat je je openstelt voor anderen, in een samenwerking of een relatie, juist dan laat je meer van jezelf zien en kun je elkaar confronteren, bewust maken en helpen in de ontwikkeling.

Begeleiding

Vanuit onze persoonlijke en zakelijke ervaring begeleiden wij daarom ondernemers in deze processen. Ikzelf vanuit een enigszins abstracte visie van bewustwording en bewustzijn vanuit het vinden en formuleren van ‘je hogere doel’. Kirsten neemt hierbij de meer praktische kant mee, zowel als signalering wat bij jou niet goed werkt en ook om het proces van bewustwording en verandering in te kunnen zetten.