Origineel

We zitten nu echt vlak voor de feestdagen, de kerst komt er aan en een week later zitten we alweer het nieuwe jaar. In de weken ervoor barst het los…

We krijgen per mail, post of via internetsites vele berichten waarin mensen en bedrijven ons in het algemeen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen. Wanneer we iemand gesproken hebben, wensen we elkaar fijne dagen wanneer bij het afscheid nemen.

Zelf nadenkend over het bericht wat je iemand wilt sturen of zeggen schiet er iets door mijn hoofd: vind ik het echt nodig om net als iedereen mijn contacten fijne dagen te wensen, of kan ik het net zo goed een keer overslaan? Eigenlijk een eenvoudige keuze voor me. Besluitend dat ik dit wel belangrijk vind, komt direct de volgende vraag in me op… op welke manier wens ik mijn relaties dit, hoe wil ik ze mijn wensen vertellen?

Origineel

Ik weet dat ik de behoefte heb om origineel te zijn. Ik wil mijn boodschap absoluut brengen aan mijn contacten, maar eigenlijk doe ik dat het liefst met andere woorden of op een andere manier dan de meeste mensen dat doen. Tja, dat is wie ik ben, ik wil nu eenmaal dingen vaak anders doen, mijn eigen manier kiezen. Het ‘moet’ een beetje anders of soms ook gewoon heel erg anders.

Maar tegelijk… kun je met de kerstwensen nog origineel zijn? Er is al zoveel gezegd en geschreven. Misschien zijn alle mogelijkheden al wel gebruikt, zijn alle woorden al zo vaak gezegd en laten we eerlijk zijn, uiteindelijk willen we in dit geval ook allemaal hetzelfde zeggen, dezelfde boodschap overbrengen.

Gewoon anders

In deze situatie besluit ik dan om het maar ‘gewoon’ te doen en te zeggen wat ik wil zeggen, mijn oprechte boodschap over te brengen aan mijn contacten en ze hele prettige, fijne kerstdagen te wensen en een gelukkig nieuwjaar.

Dit schrijvende, realiseer ik me dat ik juist door het schrijven en publiceren van deze blog en daarmee een combinatie maak tussen de kerstwens en mijn overdenkingen daaromheen, het toch weer anders isorigineel de manier waarop ik deze boodschap breng…. Hoe ik dat voor mezelf zie? Gewoon anders dan maar?

Oprechtheid

De kern van mijn gedachtekronkels, die je zojuist gelezen hebt, is dat het mij erom gaat dat ik mijn boodschap, mijn wens voor de anderen, voor jou, meen. Ik meen het oprecht. Dit past volledig binnen Essentieel Ondernemen, de echtheid en oprechtheid waarmee ik dingen doe en zeg. Dat is een van de zaken die ik wil overbrengen met dit bedrijf. Hoe belangrijk dit is, voor jezelf en voor anderen. Het werkt namelijk, het werkt om hiermee jezelf te zijn en te blijven en dit uit te stralen. Je relaties weten wie je bent en hoe jij onderneemt.

Daarom wens ik jou ‘gewoon’ hele prettige kerstdagen, een mooie jaarwisseling en een gelukkig, gezond en succesvol 2014! Duidelijk ;-)?