Pionier

“Een pionier is iemand die als eerste een bepaald gebied betreedt. Iemand die nieuwe wegen opent”

Als pionier ontwikkel ik Essentieel Ondernemen. Het is mijn levenswijze in ondernemerschap. Een manier van ondernemen die vanuit mijn kern komt, vanuit wie ik werkelijk ben en waar ik voor sta. Daarmee voel ik me blij, vrolijk, verbonden en enorm sterk. Sterk vanuit het vinden van de betekenis, en niet vanuit het sterk moeten zijn. Passie.

Ondernemen en ondernemer zijn, is voor mij belangrijk, een uitdaging en een thuis gevoel. Ik hou van de verantwoordelijkheid, flexibiliteit en uitdaging. Ik ga het op geen enkele manier uit de weg en het is de enige manier waarop ik wil of misschien wel kan werken. Ik zie, voel en herken ondernemerschap bij mezelf en anderen. Ik durf mijn eigen keuzes te maken.

Essentieel ondernemen is een concept, een denkwijze, een levenswijze. Vanuit dit concept wil ik ondernemers begeleiden, uitdagen en coachen naar hun essentie. Geen bedachte theorieën als fundament, maar de weg naar de kern van ieders persoonlijkheid en ondernemerschap bij elke deelnemer, coachee of wie ik ook tegenkom. Zo breed is het voor mij, ieder die zich met ondernemerschap, leiderschap of ondernemendheid bezig houdt (bewust of onbewust) wil ik inspireren, begeleiden en op wat voor manier dan ook vanuit essentieel ondernemen vooruit helpen.

Essentieel ondernemen, vanuit je diepste zijn je passie leven en werken. Een pad naar passie.

029 Antelope CanyonOndernemen volgens en met je eigen inzichten, wat dicht bij jezelf staat en niet vanuit wat er van je verwacht wordt.

Essentieel ondernemen bestaat uit verschillende onderdelen. Het begint bij de ondernemer, degene die een bedrijf heeft en/of een ondernemende geest heeft. De ondernemer brengt het mens zijn met zich mee.

Ondernemen volgens en met je eigen inzichten. Wat dicht bij jezelf staat en niet wat er van je verwacht wordt. Niet altijd toepasbaar. Niet volledig haalbaar, maar het gaat om de intentie.

De trainingen en wat daarbij hoort (intro en intervisie) zijn het begin geweest van essentieel ondernemen, de vonk van het vuur dat inmiddels vrolijk aan het knetteren is in mij. Zij zijn in mijn ogen een onderdeel, een belangrijk onderdeel, van het concept. Ja het is groter geworden, het is gegroeid en groeit verder tot wat het mag worden.

Daarnaast is me nu duidelijk geworden dat mijn e-books ook een deel van het proces zijn geweest. Naast een eindproduct met een mooie boodschap is het nu duidelijk voor me dat het het begin is van een onderzoek, waaruit een echt boek geschreven gaat worden.

Ik leef volgens mij het essentieel ondernemen al, doorleef het ja. En daar blijft het niet bij, ik ga door, ontwikkel me en ontwikkel dit gedachtegoed in mij en buiten mij.

Al met al is dit een nieuwe manier van benaderen van ondernemerschap, als pionier maak ik dit bekend en hoop veel mensen te bereiken en de mogelijkheid te bieden op deze manier te ondernemen.

“Begin een groot en dwaas project, ongeacht wat anderen van je denken.” Jalal ad-Din Rumi

ONDERLIJN