Advies geven en vragen doen we continu in het werk, in het leven, bij zakelijke en privérelaties. Dit doe je vanuit je kennis en ervaring. Vaak hebben we onszelf kunstjes aangeleerd of van anderen overgenomen. Het werkt echter prettiger en effectiever wanneer je dit vanuit je persoon, je essentie doet. Daarmee zul je je advies helder, overtuigd en intens over kunnen brengen, vanuit je intrinsieke kennis en motivatie. Het is geen werken, maar zijn. Daarom de training Essentieel Adviseren

Hoe ga je de ‘vraag achter de vraag’ op tafel krijgen, zodat je het beste advies kunt geven?
Welke weerstand, overtuiging of probleem zit er achter de vraag.
Welke stijl hoort/ stijlen horen daarbij?

Advies geven doe je bewust of onbewust, vanuit een bepaalde rol, houding of overtuiging die al dan niet past bij jouw essentie. Dit heeft gevolgen voor de impact van jouw advies, hoe je daar zelf in staat en hoe deze overkomt bij de ontvanger.

Doelstelling
Tijdens deze training realiseer je een verbetering en verdieping in authentieke vaardigheden van advisering. Vanuit je eigen persoonlijkheid, drijfveren en overtuiging, is je advies helderder en sterker. Het is persoonlijker, natuurlijker en krachtiger.

Bij deze training gaat het erom bewust te zijn en kennis te hebben van de inhoud, doel en strekking van het vak van consultant of adviseur in een bepaalde setting, de hieraan verbonden rollen, mindset, de verschillende fasen in een adviestraject en de hier aan verbonden vaardigheden. Het gaat om het realiseren van denkkracht en daadkracht vanuit de rol van adviseur, passend bij jouw essentie. Dit door middel van overtuigingskracht, essentiële onderbouwing en goede communicatieve vaardigheden. Je leert zo advies over te brengen. Niet alleen bij de opdrachtgever, maar ook bij andere interne en externe stakeholders. Je bouwt het besef op dat je als adviseur verschillende rollen kan/moet spelen in diverse settings en in verschillende fasen van het adviestraject.

Leerdoelen

  • Je onderzoekt je kernwaarden en je drijfveren die je voeden of tegenhouden, je leert ze in te zetten in je advisering, gesprekken.
  • Je bent in staat advies- en consultancyvaardigheden toe te passen vanuit een adviserende rol.
  • Je kunt ideeën en geformuleerde adviezen overbrengen, waarbij je je bewust bent van de verschillende fasen binnen een adviestraject en je eigen essentie hierin
  • Je hebt kennis van verschillende vormen van weerstand en eigen persoonlijke factoren en bent in staat hier op de juiste manier mee om te gaan.
  • Je bent in staat tot zelfreflectie over je eigen rol en werk en kan omgaan met feedback van de cliënt.
  • Je adviseert vanuit je eigenheid, de essentie in je werk

Voor wie

  • directie/management
  • consultants/adviseurs
  • (business)coaches
  • bestuurders/toezichthouders/commissarissen

Trainer
Deze training wordt gegeven door Annechien Broekmeijer.

Annechien spreker

Annechien Broekmeijer: “ik begeleid ondernemers vanuit mijn ondernemerservaring en bedrijfskundige achtergrond. Dit combineer ik met mijn ervaring als marketeer, docent en interim-manager. Natuurlijk speelt ook mijn eigen ontwikkeling als mens en ondernemer mee. Daarnaast heb ik workshops en trainingen gevolgd op het gebied van bewustzijnsontwikkeling en opleiding tot levenscoach. Mijn kracht en inspiratie haal ik uit mijn kwetsbaarheid. Ik help je bewust te worden hoe het ondernemerschap voor jou werkt en hoe je jouw waarden en drijfveren kunt vertalen naar je bedrijf. Door op verschillende abstractieniveaus en met uiteenlopende methodieken jouw situatie te benaderen, kun je steeds passievoller en krachtiger ondernemen.”
Pad naar je passie.

 

Als trainer past het niet boven de groep te staan, als een zender. Misschien sta je er wel onder, ik leer immers minstens zoveel als de deelnemers, maar is dat ook de gepaste positie om de groep te dragen.

Training
De eerstvolgende keer dat ik deze training geef, is maandag 10 en dinsdag 11 oktober 2016.
Zie ook de agenda.

Heb je interesse, vragen of wil je je direct inschrijven?

Download: inschrijfformulier training Essentieel Adviseren

Neem gerust contact op via 06-28 77 24 31 of stuur me een email.

Prijs
Tweedaagse training € 695 ex BTW
Reserveer nu jouw plek en betaal slechts € 495 ex BTW (geldig tot 1 september 2016)
Prijs is incl. koffie/thee/water, 2x lunch, 1x diner en extra versnaperingen. Excl. overnachting en extra consumpties.

Inschrijven

Download: inschrijfformulier training Essentieel Adviseren