“Onder het genot van een hapje en een drankje bij een knetterend haardvuur stilstaan en discussiëren over de vragen/dilemma’s van het leven. Het was een gezellige, inspirerende avond met interessante gesprekspartners. Zeker voor herhaling vatbaar.”

YouTube: Vlog Vrouwen/Mannen, wijn en wijsheid

Thema’s 2020

Maart: zingeving
Juni: dieren
September: verhouding man/vrouw door de generaties
December: rituelen en verbinding

Vrouwen/mannen, wijn en wijsheid

Elk kwartaal organiseren we een bijzondere bijeenkomst voor vrouwen en een voor mannen. We maken de ideale combinatie: vrouwen of mannen, wijn en wijsheid. Elkaar ontmoeten voor een ècht gesprek.

De oude Grieken

De oude Grieken kwamen al in groepen bij elkaar. De mannen met elkaar in gesprek met elkaar spraken ze over levensvragen. De vrouwen deden dat ook op achtergrond en als achtervang, en daarmee krachtig in hun invloed hebbend. De Grieken hadden hiervoor onder andere de Agora, een ontmoetingsplek (zie ook vlog op Youtube) De Romeinen deden dat ook, meer in een vorm van rechtspraak, om conflicten of problemen te verhelderen. In de Gouden Eeuw kwam het fenomeen van de groepen terug, en toen meer bedoeld om geloofszaken in vrijheid te durven bespreken. Al met al zorgt het samenkomen in een groep, in veiligheid, voor een mindverbreding, om anders naar zaken te kijken. Zo kan het je uitnodigen om een verandering in je gedachten te krijgen.

Genietend van een bijzonder glas wijn gaan we dan ook met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen. De hierbij aan wereldse vraagstukken, filosofische vragen, idealen, dromen en meer… De onderwerpen kunnen door mij aangedragen worden, maar de aanwezigen hebben ook alle ruimte om iets aan te dragen!

Loskomen

Even los van ieders dagelijkse drukte. Even los komen van het daardoor geleefd worden. Met interessante en geïnteresseerde vrouwen en mannen praten en filosoferen over grote, misschien soms abstracte dingen. Die hebben tegelijk ook weer op ieder van ons individueel invloed of waar wij zelf invloed op kunnen uitoefenen. We delen onze meningen en door dat delen, ontwikkelen we ook onze eigen meningen.

Een keer geen training, leren of moeten, maar in een mooie en gezellige ambiance geïnspireerd worden. Verbinden en andere onderwerpen die we centraal stellen dan de dagelijkse drukte.

Praktisch

Voor data kijk in de agenda, inschrijven kan via mail

De tijden zijn steeds 19.30-22.00 uur

Ervaringen

“Vrouwen, Wijn en Wijsheid heeft het meeste weg van een filosofiecafé. Vier keer per jaar met vrouwen bij elkaar om met elkaar op een luchtige en serieuze manier met elkaar van gedachten te wisselen. Elke keer staat een ander thema centraal. Dat kan een breed maatschappelijk thema zijn zoals “wanneer is het leven voltooid” of juist een luchtiger levensthema “waar droom je van”. Ik ervaar de avonden als ongedwongen, ieders idee en inbreng krijgt respect, er wordt niet geoordeeld, en er wordt gelachen. Ik ga er zonder verwachtingen naar toe en elke keer ontmoet ik weer nieuwe vrouwen maar krijg ik ook inkijk in nieuwe inzichten en motivaties. Het zorgt dat ik mijn eigen dagelijkse beslommeringen en contacten even vergeet. Beslommeringen van het gezin en andere contacten dan collega’s uit hetzelfde vakgebied.” Dorien Derksen

Elk kwartaal met vrouwen bij elkaar om eigen wijsheid en wereldse wijsheid te verbinden en vergroten….