De workshop

Wil je ervaren hoe een opstelling werkt?

Loop je met een zakelijke of persoonlijke vraag?

Tijdens deze workshop kunnen de deelnemers een vraag inbrengen en met elkaar stellen we deze op. Jouw antwoord ligt in dat veld.

Ieder thema, elke vraag, elk probleem of verlangen kan opgesteld worden, vooral wanneer die zich blijft tonen aan je.
Wanneer je een opstelling doet dan plaats je, op gevoel, representanten (de andere deelnemers) in de ruimte. De representanten in de opstelling krijgen toegang tot de gevoelens en de onderlinge verhoudingen van diegene die zij representeren. De opstelling maakt (gedrag) patronen zichtbaar die zich in het systeem voordoen. Wat zich in het systeem afspeelt, kan niet worden bedacht. De energie van dat moment bepaalt wat ‘zich laat zien’, en zo wordt voor jou duidelijk wat het voor je betekent.

Voorbeelden van thema’s voor een opstelling zijn:
– algemeen gevoel van onbehagen zonder aanwijsbare oorzaak
– moeite met beslissingen nemen
– regelmatig terugkerende angst, boosheid, verdriet
– relatieproblemen
– moeilijke beslissingen in het leven
– verstoorde familierelaties
– burn-out, stress of overspannen zijn
– onderzoeken wat dat wat onder de huid ligt betekent
– problematiek op de werkvloer
– of wanneer je gewoon interesse hebt in een opstelling

De workshop is voor iedereen geschikt, je hoeft geen ervaring te hebben met deze manier van werken. Opstellingen werken door in het systeem van jouzelf en in je (familie)systeem maar ook op de toeschouwers en representanten. Als toeschouwer/representant leer je ook nog eens ongelofelijk veel en kun je inzicht krijgen in eigen thema’s!

Voor meer informatie of om je aan te melden bel of mail me.

Niet alleen als opsteller, maar ook als representant zal je inzichten op doen ten aanzien van je eigen proces.Wil je op een bijzonder krachtige en heldere manier duidelijkheid krijgen in thema’s waar je zelf nog niet tot een oplossing hebt kunnen komen? Schrijf je dan snel in voor deze workshop en krijg een diep inzicht in de onbewuste patronen die soms wel door generaties heen worden overgedragen.

Organisatieopstellingen

De opstellingen, oftewel het systemisch werk, is niet alleen voor jou als persoon of individu in te zetten. Juist ook voor teams en organisaties kan ik deze methode heel goed inzetten om helderheid of antwoorden te krijgen bij kwesties. Wil je hier meer over weten? Laat maar weten

Voor meer informatie, neem contact met mij op via info@essentieelondernemen.nl of 06-28772431

Over systemisch werk met of voor een team (ook onderdeel teamcoaching): “Het was een hele mooie en waardevolle middag. Heel bijzonder hoeveel inzichten ik heb gekregen over mijzelf als CEO en in relatie tot mijn team. Zelfs zonder dat mijn team aanwezig was. Zij werden vertegenwoordigd door representanten en dat voelde al snel als een heel natuurlijke verbinding. De begeleiding van Annechien hierin was fijn; subtiel maar duidelijk. Ik zou het iedereen aanraden die een team aanstuurt. Binnen mijn team zie en ervaar ik nu veel meer openheid. Heel mooi te ervaren hoe een verandering of verheldering in de systemische laag direct effect heeft op het hier en nu.”

“Opstellingen via Zoom, door een beeldscherm heen? Ik stond er natuurlijk open voor, maar of het ook werkt? Het werkte fantastisch! Annechien werkte vanuit een wens met 3 kernwoorden (bijvoorbeeld durf, moed en wil) die de persoon opstelde door er mensen bij te kiezen. De opgestelde delen reageerden op elkaar en gaven hun deelbehoeftes aan in een gesprek. Als het ene deel groter werd, reageerde het andere deel hierop. Het andere deel werd dan bijvoorbeeld energieker of juist kleiner. Zo bijzonder voor de inbrenger. Het gaf iedereen heel veel inzichten, ook de delen zelf, want hé, die waren natuurlijk ook niet voor niets gevraagd om dat deel te mogen zijn…. Dank je wel Annechien en de anderen! Aanrader!!! En zonder reistijd is ook heel fijn?”
“Ongelooflijk hoe goed online werkt met opstellingen! Ik was aangenaam verrast. Op een bepaalde manier was het nog gemakkelijker om in de rol (verkeerd woord, pas maar aan) te stappen en te voelen wat er speelt. En zo mooi om te zien hoe alle opstellingen mij iets te zeggen hadden, hoeveel inzichten ik zelf kreeg in mijn representant-rollen. Elke opstellingen weer op een unieke manier. Dit online werk is een verrijking, dankjewel Annechien voor de ‘virtuele’ ruimte die je hiervoor gezet hebt.”
“Ik vond het een bijzondere ervaring, heel apart hoe je na een paar uur al het gevoel hebt dat je bent verbonden met het groepje deelnemers. Ook al is het op afstand, het voelt heel close.” Judith

“Hee lieve Annechien, wilde je even laten weten hoe ontzettend veel afgelopen vrijdag in beweging heeft gezet. Ik voel me zó anders. Was zaterdag naar een dansfeestje en heb daar de hele avond geoefend met wat ik voelde, wat ik wilde, verbinden met anderen en vooral ook met mezelf en liefde:) Supervet!”

“Ik heb de ochtend zeer positief ervaren. Wel heel dubbel. Opgekropte emoties die zagen wat er werkelijk gebeurd was en waarom. Door de opstelling te maken kan ik de emoties van het voorval verwerken en loslaten. Dit heeft er voor gezorgd dat ik de toekomst positief tegemoet zie. En ook dat het tijd is om in vertrouwen verder te gaan.”

“Ik vond het een hele fijne ochtend, fijn hoe inzichten kwamen en dat er merkbaar dingen draaien én veranderen in de dagelijkse gang. Vol verbazing zie ik me nu ineens dingen doen, die vooraf aan de opstelling voor me uit bleef schuiven ?.  Jouw begeleiding is spot on, je stuurt waar nodig en laat gebeuren wat nodig is. Vanuit een fijngevoeligheid en durf, want het vergt moed om lastige momenten zichzelf te laten ontwikkelen! Het voelt alsof er een ballast van me is afgevallen en ik weer met enthousiasme door kan. Dankjewel!”

Je krijgt door de opstelling op een andere manier duidelijkheid welke beperkende gedachten, of welk patroon, je tegenhouden om te doen wat je graag wilt doen in je leven. Met als effect hoe je het anders kunt gaan doen. Annechien begeleidt je hierin op een mooie en professionele wijze. Dank je wel voor deze bijzondere ervaring!