Een inspirerende kijk op een paar simpele stenen

Stenen hebben een grote symboliek in zich. Hiermee bedoel ik dat het niet alleen een hard materiaal is, maar de vorm, kleur, en de kracht en kwetsbaarheid kunnen een betekenis voor ons hebben. Dat gebruik ik in mijn coachpraktijk en bij trainingen. Soms is het eenvoudigweg hoe een steen eruit ziet, andere keren hoe iemand een aantal stenen ten opzichte van elkaar zet.

Stenen zijn er in alle soorten en maten. Veel mensen denken direct aan edelstenen, met de meest mooie kleuren en vormen, ieder met een eigen betekenis. Maar een ‘ander soort’ stenen zijn kiezels. Vaak gezien als ordinaire stenen, maar deze hebben vaak al een hele reis afgelegd. Stenen kunnen helpen om los te komen van gedachten en woorden en op een andere manier je verhaal vertellen. Soms kunnen ze je als ondernemer helpen antwoorden te krijgen of beslissingen te nemen. Heel simpel eigenlijk.

Systemisch zakelijk werk

De stenen kun je systemisch inzetten. Elke steen kan een deel van het systeem vertegenwoordigen en kan symbool staan voor een mens, een bedrijf, een emotie of een situatie.

Doel

Wil jij meer leren over hoe je hiermee kunt werken, om jouw verhaal te ontdekken of vertellen? Wil je ervaren hoe stenen in te zetten zijn om helder te krijgen hoe mensen of situaties ten opzichte van elkaar staan, en op elkaar reageren? Op een speelse manier met stenen omgaan, dat is waar het om gaat.

Na deze workshop kun je de stenen gebruiken in je werk of je persoonlijk leven. Helpen de stenen jou verder te komen, jouw bijdrage te leveren.

Voor wie

Ondernemers en managers die nieuwsgierig zijn naar een verrassende manier van inzicht of antwoorden vinden, coaches die een nieuwe manier willen toevoegen aan hun werkmethodes en iedereen die bereid is buiten vaste kaders te gaan en gewoon een verrassend leuke workshop willen ervaren.