Wanneer:
10 augustus 2016 @ 09:00 – 11:30
2016-08-10T09:00:00+02:00
2016-08-10T11:30:00+02:00
Waar:
Essentieel Ondernemen
De Poort
Kruisakkers 2, 4613 BV Bergen op Zoom
Nederland
Kosten:
€ 80 excl BTW (excl. stapelkorting)
Contact:
Annechien Broekmeijer
06-28772431

Een goed advies hoef je maar een keer te geven

Advies geven en vragen doen we continu, bewust of onbewust, vanuit een bepaalde rol, houding of overtuiging die wel of niet past bij jouw essentie. Dit heeft gevolgen voor de impact van jouw advies, hoe je daar zelf in staat en hoe deze overkomt. Het is prettig en effectief wanneer je dit vanuit je persoon, je essentie doet. Daarmee kun je je advies helder, overtuigd en intens overbrengen, vanuit je intrinsieke kennis en motivatie.

Hoe krijg je vanuit jouw essentie de ‘vraag achter de vraag’ op tafel? Welke weerstand, overtuiging of probleem zit er achter de vraag. Welke stijlen horen daarbij?

Met essentieel adviseren realiseer je verbetering en verdieping in authentieke vaardigheden van advisering. Vanuit je eigen persoonlijkheid, drijfveren en overtuiging, is je advies helderder en sterker. Het is authentieker, natuurlijker en krachtiger.

In de rol als lid van een Raad van Toezicht is advies ook een belangrijk aspect. Deze vorm is voor velen een heel andere en nieuwe manier van werken en betekent bijdragen aan het maatschappelijk leven.

Stichtingen zijn steeds meer aan het overschakelen naar het Raad van Toezicht model en toezicht houden is op dit moment enorm in ontwikkeling, het transformeert van een ‘old boys network’ waar bestuurders en toezichthouders dicht bij elkaar staan, uit hun vaste kring werven en vooral uit consensus handelen, naar steeds zakelijker en ook professioneler handelen. Vanuit maatschappelijk oogpunt, steeds meer dynamiek en het veelbesproken ‘vrouwenquotum’ is er een verandering gaande. Diversiteit staat hierin centraal. Governance Codes spelen hierin een belangrijke rol. De verantwoordelijkheid en zichtbaarheid van toezichthouders neemt toe.

Vanuit mijn ervaring als toezichthouder bij verschillende organisaties heb ik kennis over toezicht houden en ik heb een eigen visie ontwikkeld over de mogelijkheden van toezicht nu in de toekomst.

Doel

Bij deze workshop zetten we de eerste stappen naar het bewust zijn van inhoud, doel en strekking van het vak van adviseur, de hieraan verbonden rollen, mindset en vaardigheden. Het gaat om het realiseren van denk- en daadkracht vanuit de rol van consultant, passend bij jouw essentie. Dit door middel van overtuigingskracht, essentiële onderbouwing en goede communicatieve vaardigheden. Je leert zo advies over te brengen.
Ook besteden we aandacht aan de ontwikkelingen rondom toezicht houden en begeleid ik je naar inzichten en de ontwikkeling van je eigen visie hieromtrent. Eigenheid, persoonlijkheid, talenten en vakkennis zijn belangrijk in het optimaal en met plezier kunnen functioneren binnen Raden van Toezicht.

Voor wie

Ondernemers die als dienstverlener of adviseur werken, managers die intern of extern adviseren
Ondernemers/managers die een advies gaan inwinnen of een adviseur inhuren en een advies op waarde willen inschatten.

Voor ieder die bewust wil omgaan met zijn of haar rol als toezichthouder en zich hierin willen ontwikkelen. Voor mensen die aan het begin van deze rol staan en zich willen voorbereiden en tenslotte voor mensen die zich willen oriënteren of de rol van toezichthouder iets voor hen is.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!