Wanneer:
29 juni 2016 @ 09:30 – 12:00
2016-06-29T09:30:00+02:00
2016-06-29T12:00:00+02:00
Waar:
Essentieel Ondernemen
De Poort
Kruisakkers 2, 4613 BV Bergen op Zoom
Nederland
Kosten:
€ 80 excl BTW (excl. stapelkorting)
Contact:
Annechien Broekmeijer
06-28772431

Lid zijn van een Raad van Toezicht is erg leuk en leerzaam. Voor velen is het een heel andere en soms nieuwe manier van werken en betekent bijdragen aan het maatschappelijk leven.

Stichtingen zijn steeds meer aan het overschakelen van bestuursmodel naar raad van toezicht model. Het toezicht houden is op dit moment dan ook enorm in ontwikkeling, het transformeert van een ‘old boys network’ waar bestuurders en toezichthouders dicht bij elkaar staan, uit hun vaste kring werven en vooral uit consensus handelen naar steeds zakelijker en ook professioneler handelen. Governance Codes spelen hierin een belangrijke rol. De verantwoordelijkheid en zichtbaarheid van toezichthouders neemt toe.

Raden van Toezicht komen steeds meer in de publiciteit. Vanuit mijn ervaring als toezichthouder bij verschillende organisaties heb ik kennis over het reilen en zeilen en een visie ontwikkeld over de mogelijkheden van toezicht nu in de toekomst.

Daarnaast is het zichtbaar dat de samenstelling van deze raden aan het veranderen is. Vanuit het maatschappelijk oogpunt, steeds meer dynamiek en het veelbesproken ‘vrouwenquotum’ is er een verandering gaande. Diversiteit staat hierin centraal.

Tijdens deze workshop besteden we aandacht aan deze ontwikkelingen en begeleid ik je naar inzichten en de ontwikkeling van je eigen visie rondom toezicht houden. Eigenheid vanuit je persoonlijkheid, talenten en vakkennis is heel belangrijk in het optimaal en met plezier kunnen functioneren binnen Raden van Toezicht.

Voor wie
Voor ieder die bewust wil omgaan met zijn of haar rol als toezichthouder en zich hierin willen ontwikkelen,

Voor mensen die aan het begin van deze rol staan en zich willen voorbereiden en

tenslotte voor mensen die zich willen oriënteren of de rol van toezichthouder iets voor hen is.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!