Wanneer:
7 juli 2016 @ 14:00 – 16:30
2016-07-07T14:00:00+02:00
2016-07-07T16:30:00+02:00
Waar:
Essentieel Ondernemen
De Poort
Kruisakkers 2, 4613 BV Bergen op Zoom
Nederland
Kosten:
€ 80 excl BTW (excl. stapelkorting)
Contact:
Annechien Broekmeijer
06-28772431

De pijn en de kansen als het niet gaat zoals je wilt

Ondernemen is jouw manier van werken, je bent met enthousiasme en gedrevenheid hiermee bezig. En om dan in tegenslag toch krachtig en met gevoel van eigenheid door te kunnen, zonder de pijn te negeren, is een kunst en een kans!

In het leven kunnen situaties ontstaan waardoor je op jezelf teruggeworpen wordt en wat grote invloed heeft op je werk. Zo’n situatie kan privé zijn, zoals bijvoorbeeld een overlijden, ziekte in je nabije omgeving of een partner zonder werk, of andere persoonlijke problemen. Maar de tegenslag kan ook zakelijk zijn, zoals een juridisch conflict, problemen met medewerkers of een faillissement. Dit alles kan een enorm effect op jezelf als mens hebben, en dus ook op het werk. Je kunt je voelen alsof je getackeld bent, of omver geworpen en dat is niet prettig.

Hoe kun je met zo’n situatie omgaan, wat betekenen deze gebeurtenissen voor jou als mens en als ondernemer?

We hebben allemaal wel eens met tegenslag te maken, in kleine of grote mate. Een manier om ermee om te gaan is eroverheen stappen, negeren en vooral doorgaan. Als het ware je oogkleppen opzetten en hopen dat het weggaat. Dit betekent alleen wel dat het wel in je systeem, in je gedachten blijft.

Een andere manier is om de situatie, en vooral wat het met jou doet, aan te pakken. Hiermee bedoel ik ernaar te kijken, te voelen wat de betekenis is en aan te grijpen om het te verwerken en mogelijk zelfs aan te grijpen om een ontwikkelingsstap te zetten. Dit kan resulteren in persoonlijke ontwikkeling en groter succes met je onderneming. De moeilijkste momenten in het leven zijn vaak de momenten waar we terugkijkend het meest uit geleerd hebben, die ons het meeste gebracht hebben. Dat wordt wel bepaald door jij kiest ermee om te gaan.

Het is mijn persoonlijke ervaring, en die als coach en trainer, dat deze laatste manier er een is die lef vraagt, maar ook enorme mogelijkheden tot ontwikkeling. Het heeft mij persoonlijk geholpen om mijn weg te vinden naar en binnen Essentieel Ondernemen en de plannen die nu op mijn pad liggen.

Als het ware van overleven naar leven, en ik kan daaraan toevoegen van overwerken naar met groot plezier werken.

Doel
Tijdens de workshop gaan we aan de slag met een aantal basisstrategieën om om te gaan met de tegenslagen, zodat je daarna krachtiger en met meer gevoel van eigenheid aan de slag kunt, zonder de pijn te negeren. Het is een stap op het pad naar je betekenis en een opening naar het ervaren van de mogelijkheden hoe je jezelf of anderen hierin kunt begeleiden.

Voor wie
Elke ondernemer of manager die persoonlijk of zakelijk tegenslag (her)kent en hier op een andere manier mee om wil gaan. Ieder die manieren wil ontdekken om de (grote) tegenslagen aan te grijpen stappen vooruit te zetten. Bovendien mensen die anderen met tegenslag willen begeleiden.

Download inschrijfformulier Zomerlab

Lees hier meer over het Zomerlab en de staffelkorting

Bergen op Zoom ligt tegen Zeeland aan, combineer je deelname aan de workshop met een (half) dagje strand of een inspirerend bezoek aan de historische binnenstad. De ideale zomercombinatie!