Essentieel ondernemen… het is begonnen

Essentieel Ondernemen is het begin van een nieuw pad, in mijn werk en dus ook in mijn leven.

Dit pad heb ik ‘achter de schermen’ al een stuk gelopen, ik heb stappen gezet met het ontstaan van het idee, vervolgens het proces waarin ik heb ontdekt hoe belangrijk dit voor mij is of kan worden en toen de stap naar de beslissing dit ook helemaal alleen te ontwikkelen en neer te zetten.

Ik kan je zeggen, er is aan deze blog heel wat vooraf gegaan. Mijn pad tot nu toe, dus naar waar ik nu sta, heeft hobbels en obstakels laten zien en heeft aardig wat kronkels gehad tot nu toe. Zowel in mijn persoonlijke situatie, als ook zakelijk in de tijd dat ik nog in loondienst bij bedrijven werkte en in het zelfstandig ondernemerschap.

Weet je, dat is helemaal ok. Natuurlijk lopen we graag over een mooi geplaveide weg in één keer naar waar we naartoe willen, ik wel. Maar hoe reëel is dat? We maken allemaal in meer of mindere mate zaken mee die ons voor een bepaalde tijd echt van ons stuk kunnen brengen.

Leven

De ontwikkeling van Essentieel Ondernemen verloopt als het leven… Met de genoemde pieken en dalen, bochten en vlekkeloze stukjes. Het is echt niet steeds een fluwelen pad geweest, maar wel gevormd door mij en alles wat ik mee maak.

Essentieel Ondernemen is een pad dat voor me ligt. Ik weet natuurlijk echt niet precies wat ik allemaal ga meemaken en tegenkomen, maar ik weet wel dat ik een aantal punten op die weg zie, waar ik heel blij van word. Met de coaching en trainingen kijk ik ernaar uit om mensen dichter bij zichzelf te brengen en hun passie en talenten met elkaar in combinatie brengen.

Dit nieuwe pad betekent trouwens niet dat ik mijn andere paden, waar jullie me mogelijk van kennen, allemaal verlaten heb. Nee integendeel, daar ga ik mee door. Bijvoorbeeld Kabaal marketing support, dat is geen afgesloten weg, maar een gestaag groeiende activiteit. De toevoeging vind ik juist leuk en waardevol. Niet of/of maar en/en. Altijd wat nieuws, altijd wat anders, maar wel met de aandacht op dat wat ik doe. Voor mij is het dan ook geen versnippering, maar een aanvulling.

Voor mij is zo’n ontwikkeling en afwisseling een soort voorwaarde voor hoe ik me prettig voel bij mijn leven en mijn werk. Over essentieel ondernemen gesproken…

Plan

Terug naar hier en nu. Er gaat veel gebeuren binnen essentieel ondernemen, in trainingen en workshops, in samenwerking met andere ondernemers en organisaties, met bloggen, met coachen en met schrijven. Mijn pad is mijn eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van deelnemers, cliënten en lezers.

Graag hou ik je op de hoogte via deze blog, deze site, de agenda of mijn nieuwsbrief van mij gedachtenkronkels, ideeën, activiteiten en andere waardevolle woorden.

Dus nogmaals, welkom!